Argentinas nationaldryck · Asiatiska · Dryck · Mat destinationer · Mat helgdagar · Mat turer

Mat och dryck i Argentina: Varför gå

Argentinska köket är en melange av kontinentaleuropeiska (spanska, portugisiska, tyska, österrikiska och många andra), infödda ursprungsfolk, afrikanska och asiatiska. Några av de mest gynnade livsmedel är korv, pasta och desserter som är också vanligt att Europa och Nordamerika. Några av de lokala delikatesser inkluderar empanadas (fyllda bakverk), locro (blandning av bönor, kött, bacon, majs, jättepumpa och lök), humitas och yerba mate (te som anses Argentinas nationaldryck). Kryddig spansk korv (chorizo) och även en mjölk karamell sylt kallas Duce de Leche.

vanliga livsmedel

Några av de vanligaste livsmedel i den argentinska kost är deras höga protein kött som nötkött, som tillagas på grillen (asado). Biff och revben är båda mycket populär som är kryddig fläsk korv, Blodpudding, cracklings och en speciell typ av kalvbräss kallas chinchulines. I delar av landet, särskilt Patagonien, lamm och get är den vanligaste kött. Vanliga snacks panerad och stekt kött som oftast äts som en smörgås. Grönsaker, sallader gjorda av potatismos, samt tomater, lök, sallad, squash och aubergine är mycket viktiga i den argentinska kost.

Internationella livsmedel

Naturligtvis, för turister, är en liten smak av hem aldrig långt borta i Argentina. På grund av dess internationella rätter, Argentina erbjuder också en lösning för dem som saknar något. Pizza, pasta, lasagne och ravioli är alla tillgängliga på många ställen. Hamburgare, korv och pajer är överallt. Som tysk korv, judiska kosher, arabiska halal och kinesiska, vietnamesiska och thailändska köket. Det finns även en walesisk gemenskap som är kända för sina tehus som tjänar scones, sylt och grädde.

Argentinska drycker

Argentina traditionella drycken är en infusion av örter kallas yerba mate. Detta traditionellt gjort dryck är sötad med socker eller smaksatt med apelsinskal och kanel för att dölja en bitter smak. Yerba mate är en viktig social ritual. Öl, vin och läsk är alla tillgängliga förstås. I Argenina, är soda faktiskt vin blandat med kolsyrat vatten. Den nationella öl är Quilmes och är från Buenos Aires.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *