Reykjavik · Reykjavik mat · utomhusaktiviteter

Mat och nöje i Reykjavik

Anser du dig själv att vara en foodie? Vill du resa till Island och bara behöver en tillräckligt bra anledning att gå? Tja, Reykjavik matfestivalen bara kan vara svaret du letar efter. Under de senaste nio åren har staden Reykjavik varit hem till denna händelse som hålls under den sista veckan i februari. Festivalen samlar utomhusaktiviteter, Reykjavik nattliv och god mat. Människor från hela kommer att delta i denna händelse, oavsett om det är att tävla, äta eller parti. Lokala kockar kommer att konkurrera med andra från hela världen för att vinna den åtråvärda titeln ”Årets Kock 2010”.

Var och en är tilldelad en av de lokala restauranger som deltar i tävlingen (restauranger som valts anses vara bäst i staden). Han eller hon kommer att skapa en meny med gastronomiska läckerheter med enbart isländska ingredienser och menyn special serveras till en hel vecka. Awards ges för ”Bästa kött Course”, ”Bästa fisk Course” och ”bästa dessert”. Men det blir bara en utmärkelse ge ”Reykjavik mat och roliga Festival – Årets Kock 2010”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *