Kinesisk · Malay · Peranakan · Singapore

Mat för resenärer i Singapore

De singaporianer älskar att Makan (äta, som de kallar det), och kan svära vid sin mat när det gäller mångfalden av smaker. Denna ö land där olika kulturer frodas under samma himmel, är gastronomi alternativ måste bli envar. Invånarna som inkluderar Malay, kinesiska, indianer, Peranakan och andra etniska grupper har berikat kulturen och bidragit till den rika buffén av njutningsfyllda läckerheter som fängslar turister från hela världen.

Singapore kan höga poäng på sina geografiska attraktionerna, men det kommer inte vara fel att säga att maten tjänar en stor kredit för sin blomstrande turism. Oberoende av etnisk grupp eller religion, turister missar aldrig en chans att prova de aromatiska smaker Singapore lägger ut för dem. Även om listan över delikatesser på displayen är oändlig, vissa rätter som Laksa, nasi lemak och Hainanese kyckling ris toppar listan över favoriter.

Undrar du tillbringa din semester i Singapore? Med Bravofly finns billiga flygresor från Stockholm till Singapore, få din flygresa bokad dag.

Kinesisk

Kineserna har gjort ett betydande bidrag till att göra Singapore ett Mecka för matälskare. Maten är inte bara kryddig, men symboliskt också. Nudlar är förknippade med långa ålder, ostron med tur och fisk med välstånd. Resenärer kan prova alla sorters kinesisk mat här, direkt från ljuvlig dim sum, stekt kött, Char kway teow till de mest kända såsom Bak chor mee, nudlar med fläskfärs, Chwee cheong roligt och Hainanese kyckling ris. Medan du experimentera alla dessa, glöm inte att prova den kinesiska favoriter såsom bak kut den, fisk huvud curry eller Rojak och chili krabba.

Malay

Malajer är inte många i jämförelse med de kinesiska, men de var en gång de ursprungliga invånarna. Deras mat kan lätt skiljas från de stora mängder kryddor som de använder i sina kulinariska rätter. De är också kända för att använda örter som ingefära, gurkmeja, citrongräs, galangal, curryblad, räkpasta och chili. Du hittar hårdkokt ägg, lime och lite kryddig och söt sås i Mee rebus. Den Mee soto är en kycklingsoppa som utgör kycklingbröst och äggnudlar. Malajiska frukost är nasi lemak. Dess enklaste former innefattar kokt ris i ljuset kokosmjölk, jordnötter, gurka och en skvätt chili.

Peranakan

Den Peranakan mat består också av aromatiska örter och kryddor som chili, citrongräs, räkor och tamarind pasta. Användning av kokosmjölk är också vanligt med dem. Deras stil är i grunden en blandning av malaysiska och kinesiska. Om du känner för att prova något av Peranakan, glöm inte att prova Laksa eller laksa lemak, det mest anmärkningsvärda singaporianska maträtt. Andra inkluderar chili krabba, Kaya, gjord av ägg och kokos, Popiah och Mee siam, nudlar gjorda av rismjöl som serveras i en sötsur soppa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *